D66 en VVD: 'Jammer dat Primark voor Tilburg kiest en niet voor Breda'

13 mei 2015 om 08:28
nl
De Bredase fracties D66 en VVD vinden het jammer dat kledingwinkel Primark niet voor Breda maar Tilburg heeft gekozen. "In de strijd om de hand van Primark lijkt het erop dat Tilburg de bruid over de drempel gaat tillen. Een opmerkelijke wending."
Geschreven door

Geen bruidstaart dus voor Breda en daar balen VVD en D66 toch wel een beetje van. "Deze winkel is een shoppersmagneet. En daar profiteren omliggende winkels ook van."
Gevolgen voor leegstand?Nu het nieuws al door verschillende media is gebracht, vinden de partijen het vreemd dat er nog geen brief aan de gemeenteraad is verstuurd over de kwestie. Daarom hebben ze raadsvragen gesteld. Van het gemeentebestuur willen VVD en D66 wel weten waarom Primark liever naar Tilburg wil dan naar Breda. Ook zijn de partijen benieuwd of het wegblijven van een Primark in de binnenstad gevolgen heeft voor de leegstand.
In eerste instantie was het de bedoeling dat Primark zich zou vestigen in het te verbouwen postkantoor aan de Nieuwe Vest. Daarna zou de kledingwinkelketen nog interesse hebben getoond in winkelcentrum De Barones. In Tilburg zou de Primark in de binnenstad komen waar nu Stadskantoor-3 is gevestigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.