Burgemeester Klijs: 'Brand bij Remondis Argentia in Moerdijk ontstond vermoedelijk bij shredder'

13 mei 2015 om 09:42 • Aangepast 21 november 2020 om 18:26
nl
De brand bij recyclingbedrijf Remondis Argentia in Moerdijk is dinsdag mogelijk ontstaan bij een shredder. Maar onderzoek moet dat nog uitwijzen. Dat meldt burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk aan Omroep Brabant. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de oorzaak nog wordt vastgesteld.
Profielfoto van
Geschreven door

De brand brak rond kwart voor vier uit. Meerdere gasflessen ontploften. Een man liep brandwonden op en is met een traumahelikopter naar het brandwondencentrum gebracht. De brand veroorzaakte grote rookwolken.
VeiligheidHoe groot de schade is bij het bedrijf is nog niet bekend. Klijs vertelt dat absolute veiligheid op het industrieterrein niet te garanderen is. "Ik snap dat mensen dit gaan vergelijken met andere branden zoals bij Chemie-Pack en Shell. Zoals ik het zie was dit meer een normale bedrijfsbrand, geen chemische brand. We moeten nu onderzoek doen en lessen leren."
Hoe groot de schade is bij het getroffen bedrijf, is nog niet bekend. Klijs wijst erop dat een naastgelegen loods is behouden en hij complimenteert de hulpdiensten. "Ik denk dat we mogen zeggen dat gezien de heftigheid van de brand, het is meegevallen", vindt de burgemeester.
KlachtenDe rookwolken trokken dinsdagmiddag richting het oosten. Bij de Omgevingsdienst zijn via de klachtenlijn drie meldingen gedaan over rookoverlast. Twee kwamen er uit Drimmelen, één uit Strijen.

ThemasiteLees alles over de brand bij Remondis Argentia in Moerdijk op onze themasite: www.omroepbrabant.nl/remondis.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.