Verbazing bij dorpsraad Moerdijk over hoge aantal branden industrieterrein: 'Terugslag voor dorp'

13 mei 2015 om 10:45
nl
De dorpsraad van het dorp Moerdijk trekt opnieuw aan de bel na de grote brand dinsdag bij recyclingbedrijf Remondis Argentia op industrieterrein Moerdijk. Het stuit de inwoners tegen de borst dat er nog altijd 135 hectare grond is gereserveerd voor zware en chemische industrie. "Zeker als je kijkt naar de incidenten de afgelopen jaren", aldus Ad Vermeulen, voorzitter van de dorpsraad.
Geschreven door

De wind stond dinsdag niet richting het dorp Moerdijk. "Maar als dat wel gebeurt, hebben we een probleem. De spullen die bij Remondis Argentia liggen opgeslagen, zijn zeker niet goed voor de gezondheid."
Brand beter bestredenVermeulen heeft het idee dat de brand beter bestreden is dan in 2011 bij Chemie-Pack. "Toen zijn er veel blunders gemaakt."
Het verbaast Vermeulen dat op industrieterrein Moerdijk de laatste jaren zoveel gebeurt. "De bedrijven staan er al jaren." Recent woedden er diverse branden. "Dat begrijpen we niet helemaal."
PositieverDe inwoners van het dorp Moerdijk voelen zich nog wel veilig, maar zien de brand bij Remondis Argentia als een terugslag voor het dorp dat de laatste tijd wat positiever in het nieuws kwam.
ThemasiteLees alles over de brand bij Remondis Argentia in Moerdijk op onze themasite: www.omroepbrabant.nl/remondis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.