Video

Jean-Paul de Jong verlaat FC Eindhoven aan het einde van het seizoen en gaat naar FC Utrecht

13 mei 2015 om 13:53
nl
Jean-Paul de Jong wordt vanaf komend seizoen assistent-trainer van FC Utrecht. De huidige hoofdcoach van FC Eindhoven gaat in Utrecht samenwerken met hoofdtrainer Erik ten Hag, die eind april al door de club werd gepresenteerd.
Geschreven door

De Jong (44) tekende woensdag een contract voor vier seizoenen bij de club waar hij tussen 1993 en 2007 370 wedstrijden speelde.
Winnaar van de Gouden StierDe Jong won dinsdag nog de Gouden Stier voor beste trainer van de Jupiler League. De trainer werd met FC Eindhoven tweede in de eerste divisie en strijdt de komende weken in de nacompetitie om promotie naar de eredivisie.
'JP' was de afgelopen twee jaar trainer in Eindhoven en werkte daarvoor zes jaar als jeugdtrainer bij FC Utrecht. In 2012-2013 liep hij stage bij Go Ahead Eagles, waar Ten Hag toen trainer was. De Jong en Ten Hag speelden in 1995-1996 samen bij FC Utrecht.
Succesvol bij FC Eindhoven"Het voelt goed om na een succesvolle periode van twee jaar, waarin ik mij heb ontwikkeld in Eindhoven, terug te keren bij FC Utrecht'', zegt De Jong op de website van FC Utrecht. "Ik kijk er naar uit om te gaan werken aan de verdere ontwikkeling van de club en succesvol te zijn met deze club.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.