Minister Schultz onderschat onveiligheid A67, zegt Eindhovense wethouder Visscher, die lobby begint

13 mei 2015 om 16:34
nl
De gemeente Eindhoven gaat in Den Haag lobbyen voor versnelde maatregelen op de A67. Dit jaar zijn er ruim 25 ongelukken met onder meer dodelijke afloop gebeurd op deze snelweg. Wethouder Jannie Visscher heeft onder meer toegezegd dat ze het inhaalverbod voor vrachtwagenchauffeurs tegen het licht gaat houden. Ze vindt dat Melanie Schultz van Haegen, de minister van Infrastructuur en Milieu, de onveiligheid op de snelweg onderschat.
Geschreven door

Voor het CDA, de ChristenUnie en de Lijst Pim Fortuyn is de maat vol. De toenemende verkeersdrukte en vele ongevallen waren voor deze politieke partijen reden om Visscher dinsdagavond op te dragen in actie te komen. De raad en de wethouder waren het hier hartgrondig mee eens.
'Veiliger rijden'Volgens Visscher is het hard nodig dat er iets gebeurt. Ze kondigt aan dat ze gaat praten met deskundigen en weggebruikers. Ook wil ze een  beroep doen op de transportsector om veiliger te rijden.  
Rudy Reker is blij dat de motie die onder meer door zijn partij werd ingediend, zo werd omarmd. "De discussie over verkeersmaatregelen in Eindhoven en omgeving is door het afblazen van een Ruit in een politiek moeras terechtgekomen", vertelt de fractievoorzitter. "Zet aannemers aan het werk voor een offerte, want er is voldoende garen op de klos", aldus Reker. Hij is onder meer voorstander van een structurele verbetering in de vorm van een uitbreiding van twee naar drie rijstroken.
Oplossingen korte termijnZo snel gaat het allemaal niet, verwacht Visscher. "Die extra rijstrook ligt er niet morgen. Dat is een traject van jaren. Daarom moeten we voor de korte termijn ook kijken naar oplossingen die niet over asfalt gaan", zegt de wethouder. "Ook de transportsector heeft hierin een verantwoordelijkheid. Enerzijds zijn vrachtwagenchauffeurs de dupe van het oponthoud op de weg, maar ze zijn ook geregeld hiervan de veroorzaker."
Diverse andere instanties, waaronder de ANWB, zijn al in actie gekomen om maatregelen te bepleiten voor onder meer de A67. De belangenorganisatie heeft weggebruikers begin deze week ook gevraagd mee te denken. Het leidde tot suggesties als extra rijstroken, een herinvoering van het inhaalverbod en systemen om vrachtwagenchauffeurs bij de les te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.