Video

'Ik wil weer op mijn eigen bank zitten', bewoners Adonislaan Helmond willen naar huis ondanks stank

13 mei 2015 om 15:40
nl
De bewoners van vijf huizen in de Adonislaan in Helmond, die vorige week zijn ontruimd vanwege dieselstank die uit de kruipruimten komt, willen zo snel mogelijk naar huis. Ze zijn het wachten op onderzoek naar de oorzaak van de stank beu.
Geschreven door

Vorige week woensdag werden de huizen ontruimd, nadat bewoners een diesellucht roken. Sommige mensen kregen hoofdpijn. De mensen zijn op kosten van de gemeente ondergebracht in een hotel. Maar het geduld raakt nu op.
Op de bank zitten“We weten nog steeds niet wat de oorzaak is van de stank, maar ik wil gewoon naar huis. In een hotel zitten is leuk voor even, maar nu is het mooi geweest. Ik word er onrustig van en wil gewoon weer thuis op mijn eigen bank kunnen zitten”, zegt bewoner Jordi.
De bewoners mogen alleen even hun huis in om iets op te halen. Een beveiligster houdt een oogje in het zeil, om te voorkomen dat inbrekers hun slag slaan.
Nog niet naar huisHet onderzoek naar de dieselstank, die uit de kruipruimten zou komen, is nog steeds niet afgerond. De bewoners zijn bang dat ze nog minstens een week in een hotel moeten blijven. Verder zijn ze niet te spreken over het optreden van burgemeester Elly Blanksma. Die zou te weinig communiceren met de bewoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.