Rechter beslist: vrouw met 20 vlinderhonden mag dieren op bepaalde tijden buiten laten

13 mei 2015 om 16:16
nl
Een vrouw uit Reusel die in de clinch ligt met haar buurman vanwege ongeveer twintig vlinderhonden die ze in haar huis houdt, mag de dieren alleen overdag in de achtertuin uitlaten. Dat besloot de rechter in Den Bosch woensdag.
Geschreven door

Eerder besloot de rechter dat al, maar beide partijen gingen in hoger beroep. De vrouw met de vlinderhonden mag de dieren alleen buiten laten op bepaalde tijden vanwege geluidoverlast. Ze overweegt nu om in hoger beroep te gaan bij de Raad van State in Den Haag.
Het conflict tussen de vrouw en haar buurman loopt al sinds 2003. In 2012 verzocht de buurman de gemeente om op te treden tegen de eigenaresse, omdat de honden voor overlast zouden zorgen. De man hield een handtekeningenactie en kon op steun van meerdere buurtgenoten rekenen.
Besluit gemeenteDe gemeente deed onderzoek naar de overlast. Ze bepaalde dat als de vrouw meer dan vijf vlinderhonden hield, de honden alleen overdag in de achtertuin mochten komen. De rest van de dag moesten ze binnen blijven en bij overtreding zou een dwangsom opgelegd worden.
Zowel de buurman als de vrouw stapten daarop naar de rechter. De buurman vindt de boete, 250 euro per overtreding, niet hoog genoeg en eiste dat er werd ingegrepen. De buurvrouw is juist van mening dat de dwangsom te hoog is en eiste andere voorwaarden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.