Video

Van vetkuiven tot lang haar en permanentjes: kapper Jos Daniëls uit Reusel stopt na 53 jaar

13 mei 2015 om 19:23
nl
Kapper Jos Daniëls uit Reusel begon al op z'n veertiende en nu, 53 jaar later, stopt hij ermee. Op 1 juni gaat z'n herenkapsalon definitief op slot. Tijd voor iets anders.
Geschreven door

Al op z'n veertiende werd Jos Daniëls leerling-kapper in Tilburg. "Ik was niet zo van het leren, was liever met mijn handen bezig. Ik begon met het inzepen voor het scheren. Geleidelijk aan kwam er steeds mee bij."
TreuzelenDe liefde voor het kappersvak heeft Daniëls niet van een vreemde. Zijn vader was ook kapper. Hij ging dan ook na enige tijd bij zijn vader in de zaak werken. Uiteindelijk nam hij de salon over.
Daniëls is een echte herenkapper. Het knippen van dames vond hij maar niks. "Met alle respect, maar die kunnen zo tetteren. Duurt een hele tijd voor ze beslissen welk kapsel ze willen. Daar houd ik niet zo van. Ik ben geen treuzelaar."
VetkuivenIn al die 53 jaar heeft Daniëls heel wat kapsels voorbij zien komen. Van vetkuiven tot lang haar en permanentjes. Maar nu is het mooi geweest. Op 1 juni hangt Daniëls de schaar aan de wilgen. Het wordt tijd voor zijn hobby's: wielrennen en schaatsen. "De Alternatieve Elfstedentocht op de Weisensee, dat lijkt me een mooie uitdaging."
Het knippen zal Daniëls wel missen, maar nog meer zijn vaste klanten. "Sommige komen hier al meer dan zestig jaar. Met hen bouw je een bijzondere band op. De gesprekjes ga ik wel missen, maar ik kom ze hier in het dorp vast nog wel tegen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.