'Van korstjes krijg je borstjes', zegt de bakker in Roosendaal en de bakkersvrouw zegt dat het klopt

13 mei 2015 om 18:45
nl
"Die hangt er al heel lang en we krijgen er heel veel positieve reacties op." Bakker Guust van den Bemd maakt op een wel heel speciale manier reclame voor zijn brood. Op een enorme banner wapperend aan de gevel staat een bloedmooie vrouw met de tekst 'Van korstjes krijg je borstjes'.
Geschreven door

Op de banner aan de gevel houdt een vrouw twee bruine bolletjes voor haar borsten. Het suggereert op z'n minst dat dames door het eten van broodkorstjes borst(jes) krijgen. De vrouw van de bakker reageert verbaasd en verrast als ik, een man, vraag wat dat betekent.
"Dat is een heel oude slogan uit de bakkerswereld, die al zeker tachtig jaar oud is. Het betekent, dat ook het korstje van je boterham lekker en gezond is. Dus niet een stukje eraf snijden maar gewoon alles opeten." Voor veel ouderen is het gezegde niet zo vreemd. "Mijn moeder zei dat vroeger al. Je mag de korstjes er niet af snijden, je moet alles opeten."
Onopvallend leuk De opvallende reclame van de Roosendaalse bakkerij was echter nog nooit opgemerkt door een broodetende journalist die vervolgens aan de telefoon hing. "En het klopt, dat kun je zien", zegt de bakkersvrouw nog door de telefoon. "Dat ben ik op die foto en kijk maar: het klopt helemaal." Vervolgens moet ze keihard lachen.
'Van korstjes krijg je borstjes': deze uitdrukking is dus een 'oud' gezegde. De goedkoopste borstvergroting komt dus van de bakker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.