Video

Studio040 in Eindhoven en Dtv in Oss timmeren aan de weg met vrijwilligers én professionals

13 mei 2015 om 18:34
nl
Studio040 in Eindhoven en Dtv Oss verbeteren al jaren de kwaliteit van hun uitzendingen op televisie, radio en internet. Dat werpt zijn nu zijn vruchten af. De omroepen zijn met vijf andere kandidaten genomineerd als beste lokale omroep van Nederland. Dat is overigens niet de eerste keer, maar meer dan ooit lijken de omroepen er klaar voor om de prijs ook echt te winnen.
Geschreven door

Nederland telt 280 publieke lokale omroepen, waarvan zo’n zeventig in Brabant. Waar lokale omroepen nog vaak worden gerund door goedbedoelende amateurs is dat in Eindhoven en Oss anders. Daar is het gelukt met een goede mix van betaalde krachten en vrijwilligers zeven dagen per week nieuws te brengen.
Meer geldDe omroepen worden geleid als een bedrijf. En dat kan ook. Want Studio040 en Dtv Oss zijn grotere lokale omroepen, in gemeenten die meer subsidie geven dan wettelijk verplicht. Studio040 werkt met een begroting van zo’n zes ton. In Oss doen ze het met ruim een ton minder.
Beide omroepen willen in de toekomst uitgroeien tot streekomroep. Het uitzendgebied in Oss is al uitgebreid met Bernheze en Dtv is ook in de race om in Den Bosch het nieuws te gaan verzorgen. Studio040 zendt ook uit in Geldrop/Mierlo.
Op 5 juni wordt de beste lokale omroep van Nederland gekozen door een vakjury.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.