Video

Stenenterreur in wijk Tolberg in Roosendaal, bewoners bang voor wraakacties

13 mei 2015 om 19:16
nl
De bewoners op de Faunaberg en Fresiaberg in de wijk Tolberg in Roosendaal, hebben bijna ieder weekend te maken met vandalen die stenen door de ruiten van woningen of auto's gooien. Het vandalisme is bijna twee jaar aan de gang en wordt alleen maar erger. Als alle incidenten bij elkaar worden opgeteld komt de teller op ruim achttien.
Geschreven door

Het vermoeden is dat een groepje jongeren in de nachten na het stappen door de wijk fietst en voor het plezier stenen door ruiten gooit. "Er is zelfs een filmpje waarop je kunt zien hoe een fietser in alle rust stopt, een auto beschadigt en vervolgens op zijn dooie gemakje doorfietst", aldus een buurtbewoner die anoniem wil blijven.
Bang voor wraakAlle bewoners van de wijk willen anoniem blijven omdat ze bang zijn voor wraakacties. Want naast de puinhoop van het glas kan de steen ook nog meer schade aanrichten.
Zo vertelt een man van middelbare leeftijd aan onze verslaggever: "De steen ging door het keukenraam en beschadigde ook onze wasbak en onze keukenvloer, alles moest gemaakt worden. Wij zijn na dit incident benaderd door mensen uit de buurt, omdat het blijkbaar wel vaker voorkomt."
Er zijn ook inwoners die meerdere malen met overlast te maken hebben: "De nieuwe ruit zat er net drie weken in, maar nu is hij voor de tweede keer ingegooid", weet een bewoonster te vertellen.
Vermoedens en onderzoekDe buurt vermoedt dat de schade wordt aangericht door jongeren die na het stappen in het centrum richting de Jasmijnberg en de Jagersberg moeten en door de F-bergen fietsen. De politie wilde niet reageren, maar wist wel te vertellen dat ze druk bezig zijn met het onderzoek.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.