Tilburgse 'digitale kinderlokker' Aydin C. blijft voorlopig vast in zaak Amanda Todd

13 mei 2015 om 19:21 • Aangepast 25 april 2020 om 03:31
nl
Aydin C., de Tilburgse hoofdverdachte in de geruchtmakende Amanda Todd-zaak, moet nog zeker drie maanden vast blijven zitten. De zaak is anderhalf jaar na de zelfmoord van de Canadese tiener nog altijd niet inhoudelijk behandeld. De Tilburger blijft weigeren om de bij hem aangetroffen bestanden en harde schijven te ontsleutelen.
Geschreven door

De man zou jongeren via de webcam hebben aangezet tot seksuele handelingen en hen daarna hebben afgeperst met de opnames.
Het onderzoek duurt erg lang, vindt ook de moeder van Amanda, Carol Todd. Zij vindt het zijn goed recht dat hij niet meewerkt, maar zet vraagtekens bij zijn intenties.“Als hij echt zo onschuldig is als hij zegt, waarom geeft hij dan niet de wachtwoorden en gebruikersnamen van de social media die hij gebruikt?”, zegt ze tegen EenVandaag.
“Als hij écht onschuldig is, zou hij niets te verbergen hebben en geen angst kennen. Omdat hij dit weigert, laat hij eigenlijk aan ons zien dat hij wel degelijk wat te verbergen heeft.”
KeyloggerVolgens C.’s advocaat Christian van Dijk is er een groot aantal slachtoffers en getuigen bijgekomen. De teller is opgelopen tot 39. Van Dijk vroeg de rechtbank wel om onderzoek te doen naar de geldigheid van de keylogger die door justitie op C.’s systemen werd geïnstalleerd. “Daar staat of valt alles mee.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.