Bloemist Paul Andrae uit Uden zamelt geld in om tuin van vermoorde Joeri Edelijn uit Oss af te maken

13 mei 2015 om 22:10
nl
Bloemist Paul Andrae uit Uden is woensdag een inzamelingsactie begonnen om de tuin bij het huis van Joeri Edelijn (27) af te maken. De man uit Oss kwam zaterdagnacht om het leven bij een steekpartij op de Markt in Uden. Andrae wil binnen dertig dagen vijfduizend euro ophalen.
Geschreven door

De bloemist kwam in contact met familie van Joeri toen hij maandag een groot bloemstuk plaatste op de plek waar de man overleed. “Ik wilde graag iets voor de familie doen. Toen kwam ter sprake dat ze geld willen inzamelen om de tuin bij het huis van Joeri en zijn vriendin af te maken”, vertelt Andrae.
Vijver en gedenktekenJoeri wilde graag een vijver in de tuin. Zijn vriendin wil een gedenkteken voor Joeri in de tuin verwerken. “Via een speciale website probeer ik in dertig dagen tijd 5000 euro in te zamelen. Op die manier neem ik die last uit handen van de familie”, legt Andrae uit.
De start is veelbelovend. Op de eerste dag staat de teller aan het begin van de avond op 302 euro. “Dit moet zich als een olievlek uitbreiden.”
Veel aandacht voor de zaakJoeri Edelijn kwam zaterdagnacht om het leven bij een steekpartij op de Markt in Uden. De zaak werd maandag en dinsdag behandeld in 'Bureau Brabant' en 'Opsporing Verzocht'. In totaal leverden die uitzendingen tien tips op.
De politie is in bezit van camerabeelden. Die worden op een later moment vrijgegeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.