Video

Jelle ten Rouwelaar zondag mogelijk niet in de basis van NAC: 'Het is geen psychologisch spelletje'

13 mei 2015 om 21:00
nl
De laatste jaren was hij regelmatig de held, maar dit seizoen is hij de verliezer. Keeper Jelle ten Rouwelaar draait geen goed seizoen bij NAC Breda. En nu dreigt hij zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen zelfs zijn plek onder de lat kwijt te raken. Trainer Robert Maaskant ontkent dat hij een psychologisch spelletje speelt: "Jelle is volwassen genoeg en weet waar het over gaat. NAC in de eredivisie houden is een serieuze bezigheid."
Geschreven door

Jelle ten Rouwelaar is momenteel bezig aan een dramatisch seizoen. NAC-trainer Maaskant overweegt dan ook om hem op de bank te zetten. "De laatste weken zijn er natuurlijk een aantal ballen ingegaan die houdbaar waren. Dat neemt hij zichzelf het meeste kwalijk. We zijn direct aan het trainen geslagen met Jelle om hem op een bete niveau te krijgen en dat is onze doelstelling."
Gevoelige kwestieDe kwestie rond Ten Rouwelaar ligt gevoelig bij NAC, zo blijkt. Tweede doelman Gabor Babos, keeperstrainer Van der Sleen en Ten Rouwelaar zelf willen niet voor de camera. Ook coach Maaskant wil niets zeggen over de oorzaken van het mindere spel van zijn sluitpost..
Het publiek legt inmiddels wel een deel van de schuld voor het slechte seizoen neer bij Jelle ten Rouwelaar. Er wordt gespeculeerd over zijn fitheid, maar juist Jelle is een echt trainingsbeest.
'Na zondag wel weer Jelle in het doel' Trainer Robert Maaskant laat wel doorschemeren dat Ten Rouwelaar na zondag, als NAC de play-offs om degradatie ingaat, weer wel keept. Het lijkt op een van zijn vele psychologische trucjes om zijn doelman scherp te krijgen. Maaskant zelf zegt dus geen spelletjes te spelen.
In de loop van de week zal Maaskant een beslissing nemen over wie er op doel komt te staan tegen FC Groningen. Na Jelle ten Rouwelaar lijkt Gábor Babos de beste papieren in huis te hebben. Andries Noppert lijkt nog te weinig ervaring te hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.