Kruipruimtes stankhuizen Adonislaan Helmond worden dichtgekit, bewoners stemmen in met plan gemeente

13 mei 2015 om 23:01
nl
De kruipruimtes van de zes huizen waar sinds vorige week een diesellucht hangt, worden dichtgekit. Op die manier moet de stank verminderen in de huizen. Dat laten de bewoners van de huizen en de gemeente Helmond woensdagavond weten.
Geschreven door

Sinds vorige week dinsdag waren zes huizen in de straat ontruimd omdat er een vreemde lucht werd geroken. Die lucht komt uit de kruipruimtes, maar wat de lucht precies veroorzaakt, blijft onduidelijk.
'Met tegenzin ingestemd'De bewoners van de huizen sliepen sinds die tijd in het hotel. Woensdagavond moesten zij laten weten of zij instemden met het plan van de gemeente om de ruimtes dicht te laten kitten. ''We hebben met tegenzin ingestemd. Er is een stap gezet, oké. Maar ik vraag me af of dit de beste manier is'', legt bewoner Jordy van Traa uit.
''We hadden eigenlijk geen andere keus'', zegt hij. ''Als we niet instemden dan zou de gemeente bekijken of er een manier was om ons juridisch gezien te dwingen.''
'Verkeerd opgepikt'Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat verhaal niet waar. ''We hebben uitgelegd dat we juridisch gezien binnen mogen treden voor bodemonderzoek naar de oorzaak van die lucht.''
Dat was volgens hem niet bedoeld als dreigement. ''Deze uitleg kwam naar aanleiding van een vraag van een bewoner. We proberen zo transparant mogelijk te zijn. Spijtig als dat dan verkeerd opgepikt wordt.''
'Voor pinksteren iedereen thuis'Eerder stemden al drie bewoners van de Adonislaan in Helmond in met het dichtmaken van de kruipruimtes. Woensdagavond sloten nog drie bewoners zich daarbij aan.
De eerste woning is woensdag dichtgemaakt. De komende dagen wordt gewerkt aan de andere huizen. Als alles afgewerkt is, moeten de huizen nog geventileerd worden. Daarna vindt er een nieuwe meting van het RIVM plaats.
De gemeente hoopt dat voor het pinksterweekend iedereen weer thuis is. Bewoners van de Adonislaan gaven woensdag aan hun eigen bankstel erg te missen. Ze lieten weten zo snel mogelijk weer naar huis te willen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.