PSV profiteert van falend Real Madrid, ploeg dicht bij plek in pot 1 Champions League

14 mei 2015 om 00:59
nl
Het verlies van Real Madrid in de halve finale van de Champions League tegen Juventus betekent waarschijnlijk goed nieuws voor PSV. De Eindhovense ploeg is door het verlies van Real Madrid dicht bij plaatsing voor de gunstige pot 1 voor de loting van de Champions League.
Geschreven door

De UEFA veranderde de opzet van de loting voor het komende voetbalseizoen. De winnaar van de Champions League en de kampioenen van de beste zeven competities komen in pot 1. Dat gaat om kampioenen uit Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Portugal, Frankrijk en Rusland. Nederland is de achtste competitie.
Barcelona dicht bij kampioenschapBarcelona en Juventus maken op 6 juni uit wie de winnaar van de Champions League wordt. De Spaanse ploeg is met nog twee wedstrijden te gaan dichtbij het kampioenschap in Spanje. Barcelona heeft vier punten voorsprong op nummer twee Real Madrid. Juventus is al kampioen van Italië.
Alleen als Barcelona geen kampioen wordt in Spanje, verdwijnt de gunstige uitgangspositie van PSV. Als PSV in pot 1 zit, ontloopt de ploeg een aantal sterke tegenstanders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.