WK-programma met veel herkenningspunten voor rallyrijder Kevin Abbring uit Son

14 mei 2015 om 02:24
nl
Hyundai bevestigde woensdag het wedstrijdprogramma voor de enige Nederlandse fabrieksrijder in het WK Rally, Kevin Abbring. De rijder uit Son zal bij vier wedstrijden aanwezig zijn. "We kunnen niet wachten om weer in actie te komen in het WRC", laat Abbring weten.
Geschreven door

Het is een tour vol herkenningspunten voor Abbring. Hij mag starten in de WK Rally’s van Polen, Duitsland, Frankrijk en Wales. "In Polen behaalde ik in 2009, onder de vlag van het KNAF Talent First team, mijn eerste overwinning in het Junior WRC", vertelt Abbring, die toen de jongste winnaar in het JWRC ooit was.
ThuiswedstrijdDuitsland mag vervolgens als thuiswedstrijd worden beschouwd. Trier is immers de dichtstbijzijnde uitvalsbasis van het WK-Rally. Tevens was dit ooit de eerste WK-Rally die Abbring reed. "Hopelijk zullen vele Nederlandse fans ons daar komen aanmoedigen", aldus de testrijder van Hyundai.
Meer goede herinneringenDe WK-Rally van Frankrijk wordt dit jaar op het eiland Corsica verreden. Een wedstrijd, zij het in andere vorm, waar Abbring vorig jaar nog derde werd in het kader van het ERC. Tot slot is er de rally van Wales. Ook daar heeft Abbring al ervaring opgedaan. "In 2011 haalden we daar de klasse overwinning, dus die ervaringen zullen ongetwijfeld goed van pas komen", besluit Abbring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.