Video

Stille tocht in de maak voor 'waardige herdenking' Joeri Edelijn na fatale steekpartij in Uden

14 mei 2015 om 12:22
nl
Er zijn plannen om komend weekend een stille tocht te houden voor de doodgestoken Joeri Edelijn in Uden. De organisatie van de tocht bekijkt nog of hier animo voor is. De politie heeft zich positief uitgesproken en wil aan de stille tocht meewerken, meldt de organisatie. De politie, die woensdag een verdachte aanhield voor de dood van de Ossenaar, doet nog volop onderzoek.
Geschreven door

Op de Facebookpagina Ujenaren be like is een oproep voor een stille tocht verschenen. De organisatie merkt naar eigen zeggen dat Udenaren geschokt reageren op de fatale steekpartij.
'Waardige manier om Joeri te herdenken'"Graag willen wij peilen in hoeverre er in Uden behoefte is aan een stille tocht voor Joeri Edelijn. Laat weten dat je aanwezig bent om een boodschap naar buiten te brengen van afkeur tegen dit soort geweld en om Joeri op een waardige manier te herdenken", zo staat er.
Voorlopig staat de stille tocht gepland voor komende zondag, zeven uur 's avonds. Afhankelijk van het animo en de standpunten van de gemeente en de politie kan de datum nog worden aangepast. Op het moment van schrijven hebben ruim 160 mensen zich aangemeld voor de tocht.
Verdachte opgepaktJoeri Edelijn kwam zaterdagnacht om het leven bij een steekpartij op de Markt in Uden. Mede dankzij aandacht in opsporingsprogramma's 'Bureau Brabant' en 'Opsporing Verzocht' pakte de politie woensdagavond in Uden een 25-jarige verdachte op.
Een woordvoerder wil niet zeggen of de politie de man al langer op de korrel had. "Gedurende het onderzoek kunnen wij dat niet zeggen. Dat is niet om kinderachtig te doen, maar vooral omdat we het onderzoek niet willen frustreren door belangrijke informatie te verklappen", aldus woordvoerder Rick Ebli.
Lees ook: Verdachte (25) uit Uden opgepakt voor dodelijke steekpartij Joeri Edelijn
Toedracht nog onduidelijkOverigens tast de politie nog altijd in het duister wat de toedracht van de steekpartij is. Aanvankelijk ging het verhaal rond dat een ruzie de aanleiding zou zijn, maar dit kan de politie nu nog niet bevestigen.  
Ebli: "Het onderzoeksteam is nog steeds in de weer om de toedracht te achterhalen. We doen daarbij een groot beroep op het publiek. We gaan er vanuit dat er tijdens het uitgaan in het weekend mensen écht iets gezien moeten hebben. We hebben weliswaar tips binnenkregen, maar hopen op meer reacties."
Geliefd bij velenJoeri Edelijn was geliefd in Oss en omgeving. Hij stond bekend als een rustige jongeman en werd graag gezien bij Scouting Saal, waarbij hij was aangesloten, en bij zijn werk bij Heesen Yachts. Bij Heesen werd deze week nog kort stilgestaan bij zijn dood. Ook is daar een gedenkhoek ingericht.
In Uden is intussen een inzamelingsactie begonnen om de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Bloemist Paul Andrae wil met de actie de tuin van Edelijn af maken. “Ik wilde graag iets voor de familie doen. Toen kwam ter sprake dat ze geld willen inzamelen om de tuin bij het huis van Joeri en zijn vriendin af te maken”, vertelde hij.
Lees ook: Bloemist Paul Andrae uit Uden zamelt geld in om tuin van vermoorde Joeri Edelijn uit Oss af te maken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.