Omstreden imam naar moskee Al Fourqaan in Eindhoven, politiek stelt vragen

14 mei 2015 om 14:21
Volgens GeenStijl is Abdullah Al Muslih een haatimam.
Volgens GeenStijl is Abdullah Al Muslih een haatimam.
Een omstreden imam doet van 22 tot en met 25 mei mee aan een conferentie in de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven. Het gaat om sjeik Abdullah Al Muslih. Het bestuur van de moskee wil het bezoek door laten gaan. De burgemeester weet van het bezoek van de imam en beraadt zich over de situatie.
Geschreven door

Manager Nasr el Damanhoury van de moskee laat in het ED weten dat de sjeik 'bekend staat om zijn gematigdheid'. Hij benadrukt dat Al Fourqaan geen radicale sprekers uitnodigt.
ZelfmoordaanslagenVolgens de website GeenStijl is Al Muslih wel degelijk een haatimam. GeenStijl onderstreept dit met een filmpje uit 2004, waarin de sjeik zegt dat zelfmoordaanslagen geoorloofd zijn. "Maar niet in moslimlanden."
Eerder werden geplande toespraken van sjeik Aaidh Al Quarni en sjeik Adil al-Kalbany uit Saoedi-Arabië in de Al Fourqaan-moskee nog afgeblazen na maatschappelijke onrust.  
"Duidelijk is dat het bestuur van de Al Fourqaan-moskee zichzelf een brevet van onvermogen geeft door na drie weken van onrust in de Nederlandse samenleving wederom een omstreden prediker uit te nodigen", vindt de Eindhovense LPF. De partij wil dat burgemeester Rob van Gijzel ingrijpt.

Wachten op privacy instellingen...