Video

Hockeysters Den Bosch winnen eerste finalewedstrijd tegen SCHC: 'Er staan als het moet is prestatie'

14 mei 2015 om 16:01 • Aangepast 21 november 2020 om 18:25
nl
De hockeysters van HC Den Bosch hebben donderdag de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om het landskampioenschap gewonnen. SCHC werd in Bilthoven met 2-1 verslagen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Het winnende doelpunt van Lieke Hulsen viel in de verlenging.
Profielfoto van
Geschreven door

Sian Keil opende de score in de 45e minuut. Caia van Maasakker maakte gelijk. Zij benutte een strafcorner. Na de treffer van Van Maasakker was Maartje Paumen dicht bij de 2-1, maar haar strafcorner werd van de lijn gered door Van Maasakker.

Wachten op privacy instellingen...

'Niet zo vanzelfsprekend'Het verschil tussen Den Bosch en SCHC is al het hele seizoen klein. Tijdens de reguliere competitie won Den Bosch thuis met 3-2.Uit werd met dezelfde cijfers verloren en in het Club Champions Cup-toernooi verloor Den Bosch na shoot-outs, nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd.

Wachten op privacy instellingen...

Zaterdag staan de ploegen weer tegenover elkaar, dan in Den Bosch. Een nieuwe titel is dus dichtbij voor de ploeg van coach Raoul Ehren. "Maar dat is niet zo vanzelfsprekend als iedereen denkt", benadrukt aanvalster Marlies Verbruggen. Zij kwam in de zomer van vorig jaar over van Oranje Zwart en staat nu voor het eerst in haar hockeycarrière in een finale om het landskampioenschap. "Het is écht een hele prestatie om elke keer weer in de finale te komen en titels te pakken. Om nét op het moment er te staan wanneer het moet."
AmsterdamTijdens de halve finale rekende HC Den Bosch al af met Amsterdam. "Die ploeg ging met topvorm de play-offs in", blikt coach Raoul Ehren terug. Toch won zijn team vrij eenvoudig met 3-0 en 2-1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.