SPM Shoeters onderuit tegen Landstede Basketbal Zwolle: beslissingsduel voor finaleplek volgt

14 mei 2015 om 17:39 • Aangepast 21 november 2020 om 18:25
nl
De Bossche basketballers van SPM Shoeters hebben donderdagmiddag kansloos verloren van Landstede Basketbal uit Zwolle. Het werd 78-68 in het voordeel van de thuisploeg. Dat betekent dat de stand in de halve finale van de play-offs nu 3-3 is. Daarom komt een beslissingduel om te bepalen wie naar de finale van het landskampioenschap gaat.
Profielfoto van
Geschreven door

SPM Shoeters had duidelijk meer moeite met Landstede Basketbal dan in het vorige duel. Dinsdag werd nog overtuigend gewonnen, dit keer leek de ploeg van Sam Jones er niet aan te pas te komen. SPM Shoeters loopt achter de feiten aanNa het eerste kwart stond Landstede Basketbal al met 23-15 voor. Dat wisten de Zwollenaren al snel uit te bouwen naar een grote voorsprong. Met een 44-28 tussenstand in het voordeel van Zwolle gingen beide ploegen rusten.

Wachten op privacy instellingen...

Ook na de rust wisten de Zwollenaren te domineren. Na het derde kwart stond het 63-44. SPM Shoeters leek nog terug te komen in het vierde kwart, maar uiteindelijk werd het 78-68 in het voordeel van de thuisploeg.

Wachten op privacy instellingen...

'We kwamen tekort'Kees Akerboom van SPM Shoeters miste donderdag verrassend veel schoten. “Dat is het verschil tussen uit en thuis. Hier heb je andere baskets.” Akerboom vond dat het ontbrak aan energie donderdag. “We kwamen duidelijk tekort. We hebben twee duels op rij alles moeten geven om de 2-1 achterstand goed te maken. Als topteam moet je dat drie wedstrijden op rij doen, maar dat lukte vandaag niet."
Stiekem had Akerboom hoop op een betere scoren. “Op het einde kwamen we terug. Toen was het verschil acht punten met nog twee minuten te gaan maar dan verspelen we het.” Voor zondag gaat Shoeters niet meer speciaal trainen. Het is nu puur mentaal. We hebben al zes keer tegen elkaar gespeeld. Nu moeten we het gaan afmaken.”
Beslissingsduel voor finaleplaatsEen beslissingduel is noodzakelijk om te bepalen wie er naar de finale om het landskampioenschap gaat. Deze zal zondagavond om acht uur in Den Bosch worden gespeeld.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.