Video

Oranje Zwart wint eerste duel finale play-offs met 2-1 van Kampong: Bob de Voogd scoort twee keer

14 mei 2015 om 19:30 • Aangepast 21 november 2020 om 18:25
nl
Oranje Zwart heeft donderdagmiddag het eerste duel van de finale van de play-offs tegen Kampong gewonnen. De titelverdediger was thuis met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Utrecht. Bob de Voogd scoorde twee keer. "Ik ga sta in het veld om de goals te maken, dus we moeten het niet groter maken dan het is", zei de Helmonder na afloop.
Profielfoto van
Geschreven door

Loïck Luypaert deed iets terug voor Kampong. Zaterdag wordt het tweede duel in Utrecht gespeeld.
Oranje Zwart iets betere ploegIn de eerste helft was het Oranje Zwart die het spel bepaalde. Bob de Voogd wist de Eindhovenaren al in de achtste minuut op voorsprong te zetten. Hij wist een rebound van een strafcorner van Mink van der Weerden te benutten.

Wachten op privacy instellingen...

Vlak na rust maakte Bob de Voogd ook de 2-0. Al snel wist Kampong iets terug te doen. De Belgische international Loïck Luypaert maakte er via een strafcorner 2-1 van. In de slotfase kreeg Kampong nog enkele strafcorners, maar de ploeg uit Utrecht wist deze niet te benutten.

Wachten op privacy instellingen...

Zaterdag al kampioen?Oranje Zwart kan zaterdag kampioen worden door in Utrecht te winnen. Als de ploeg van trainer Michel van den Heuvel verliest, volgt zondag de derde, beslissende wedstrijd. "Ik wil vandaag het team als collectief een compliment geven. Iedereen deed zijn werk goed", concludeerde De Voogd.
De uitwedstrijd tegen Kampong wordt pittig, denkt Thomas Briels. "D'r wacht nog een moeilijke wedstrijd bij Kampong. We hebben nog niets gewonnen", aldus de Belg die zijn laatste thuiswedstrijd voor Oranje Zwart speelde. Volgend seizoen keert hij terug naar de Dragons in Antwerpen, de club waar hij ooit als kleine jongen begon te hockeyen.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.