Helvoirts Weekend staat stil bij overlijden John Verhoeven tijdens start evenement

14 mei 2015 om 18:35
nl
De organisatie van het Helvoirts Weekend staat donderdag stil bij het overlijden van John Verhoeven. Het lichaam van Verhoeven werd eind april gevonden in een uitgebrande auto voor jeugdhuis D'n Inbreng. De oorzaak van die brand was niet vast te stellen, maar de politie gaat uit van een ongeluk.
Geschreven door

Verhoeven was één van de organisatoren van het Helvoirts Weekend. Hij was erg geliefd in het dorp. Vanwege zijn dood viel er 'een gat' in de organisatie, maar iedereen vond dat het Helvoirts Weekend moest doorgaan. "Dat is wat John ook gewild had."
Beeld- en geluidsfragmentenOp de plek waar de auto van Verhoeven stond, is donderdag een gedenkhoekje ingericht. Dit is niet toegankelijk voor bezoekers van het Helvoirts Weekend, maar wel voor leden van de organisatie omdat zij Verhoeven kenden.
De opening van het open podium deed Verhoeven donderdag postuum. "Iemand van de organisatie had met beeld- en geluidsfragmenten iets gemaakt", legt Ankie Combee van het Helvoirts Weekend uit. "Daardoor leek het alsof John toch de aftrap deed."
EerbetoonHet optreden van de band Make Believe donderdagavond wordt een eerbetoon aan Verhoeven. Combee: "Deze band is in 2008 ‘ontdekt’ door John tijdens het Helvoirts Weekend, tijdens het open podium."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.