Paniek na 'dagje uit' in IKEA: broertjes (4 en 7) op eigen houtje met de bus naar Breda

14 mei 2015 om 19:07
nl
De broertjes Damien (7) en Sam (4) waren donderdagmiddag na anderhalf uur buitenspelen nog steeds niet thuis. Radeloos fietste vader Martin Hegen talloze rondjes door Oud Gastel, op zoek naar zijn spoorloze zoontjes. Een belletje van de politie maakte een einde aan alle onmacht: het avontuurlijke kroost van Hegen was na een lange busreis gestrand in de IKEA in Breda.
Geschreven door

Het avontuur begon onschuldig. “We waren van de week met de bus naar de Efteling geweest”, verklaart Hegen, nog altijd dolblij met de agent die zijn zoontjes thuis afzette. “Onze jongens kregen toen mee dat het voor kinderen gratis is om met de bus te reizen.” Dat hebben Hegen en zijn vrouw geweten ook.
De orde van iedere Hemelvaartsdag: IKEADamien en Sam trokken donderdagmiddag zonder weten van hun ouders de stoute schoenen aan, stapten in de bus en reisden naar Breda.
Daar gingen ze onbewust over tot de orde van iedere Hemelvaartsdag: een dagje uit in de IKEA. Het loslopende duo werd opgemerkt en opgevangen door agenten.
Held van de dagVoor Hegen viel er een last van zijn schouders. “Mijn vrouw had een oproep gemist op haar mobiele telefoon. Toen we terugbelden kregen we een agent aan de lijn. Hij vertelde ons dat de kinderen waren teruggevonden in de IKEA in Breda.”
Die agent is voor de ouders dan ook de held van de dag. “Alle lof richting hem. Ik kan er haast niet over uit hoe dankbaar ik de politie hiervoor ben”, stelt de vader.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.