Eenzame dode man als inspiratiebron: 'Hoe kan het dat iemand twee jaar dood in huis ligt?'

14 mei 2015 om 23:05
nl
Voor veel scholieren is het profielwerkstuk niet meer dan een saai, verplicht onderdeel van het eindexamen. Maar voor Jelle Ruijssenaars uit Boxtel is het veel meer dan dat. Het is een aanklacht tegen eenzaamheid. Én het begin van zijn eigen 'one man band'.
Geschreven door

Diep geschokt was Jelle (17) toen hij in de krant las over een man die twee jaar lang dood in zijn eigen huis had gelegen. Jelle: "Hoe kan het dan niemand die man al die tijd gemist heeft? Zijn buren, zijn familie, niemand? Wat voor leven heb je dan gehad?"
Jelle vertaalde zijn emoties naar de taal die hij het beste spreekt: muziek. Hij schreef een nummer over de dode man en verzon er een compleet, dieptreurig levensverhaal bij. Uiteindelijk begeleidde Jelle zichzelf op het drumstel, de gitaar, de basgitaar én de piano. Een heuse one man band dus.
[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=bWRolYoburs]
SpannendOp zijn school, het Jacob Roelandslyceum in Boxtel, werd het unieke profielwerkstuk goed ontvangen. Hij kreeg er een vette 9 voor. Jelle: "En dat is nog niet alles. Mijn leraar heeft het opgestuurd naar de jury voor het beste profielwerkstuk van Brabant. Vorige week hoorde ik dat ik bij de laatste drie zit, echt superspannend!"
Op 5 juni wordt bekendgemaakt of de one man band van Jelle ook daadwerkelijk het beste profielwerkstuk van Brabant is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.