'Op de vlucht geslagen' verdachte Roger Lips is bang voor gijzeling: 'Ik kom niet naar Nederland'

15 mei 2015 om 01:24 • Aangepast 21 november 2020 om 18:25
nl
De Udense zakenman Roger Lips is niet van plan zich voor de rechtbank te verantwoorden voor de aanklachten tegen hem. Lips wordt ervan verdacht faillissementsfraude te hebben gepleegd. Tientallen bedrijven van de Udenaar gingen over de kop. Banken en anderen gingen financiëel het schip in. John van den Heuvel spoorde de gevluchte zakenman op in Dubai.
Profielfoto van
Geschreven door

In het RTL-programma 'Op de vlucht' gaat de Eindhovense misdaadverslaggever op zoek naar gevluchte criminelen. Roger Lips staat internationaal als 'gezocht' geregistreerd, omdat hij zich moet verantwoorden voor meerdere fraudezaken. Maar de Udenaar pakte het vliegtuig naar Dubai. Dat land heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland. De zakenman zit in dat land redelijk veilig.
GetraceerdToch kon Lips niet voorkomen dat John van den Heuvel hem wist te traceren. Wat volgde was een confrontatie tussen de verslaggever en Lips. "Ik ben niet op de vlucht, dat is wat anders. Ik ben hier omdat ik anders in Nederland door curatoren word gegijzeld. Ik voldoe volgens hen niet aan de inlichtingenplicht, maar ik beantwoord altijd alle vragen dus ik vind dat ik daar wel aan voldoe", hield Lips Van den Heuvel voor.
De misdaadverslaggever nam geen genoegen met dat antwoord en wees Lips erop dat hij zich maar beter bij de politie kan melden. Maar daar denkt de omstreden zakenman niet aan. "Ik kom niet naar Nederland", zei hij voor de portiek van zijn luxe villa in Dubai.
Luxe paleisOndanks alle verdenkingen heeft Lips geen klagen. Zijn wagenpark telt een aantal dure auto's. Hij leeft bepaald niet op water en brood. "Ik heb vertrouwen in de rechtstaat, maar wel op een afstandje."
In de uitzending van 'Op de vlucht' werd bekend dat het paspoort van Lips is ingenomen. Hij kan momenteel het land niet uit. Justitie in Nederland is bezig met het voorbereiden van een uitleveringsverzoek aan Dubai. Lips lijkt ondertussen weinig onder de indruk van alle inspanningen om hem voor het gerecht te brengen, getuige zijn laatste tweet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.