Feyenoord-hooligan uit Sprang-Capelle mag De Kuip nog niet in na misdragingen in Rome

15 mei 2015 om 01:45
nl
Een 25-jarige man uit Sprang-Capelle kan mogelijk pas in het najaar weer een thuiswedstrijd van Feyenoord bezoeken. Hij is één van de 44 fans van de Rotterdamse club, die zich in februari in Rome zouden hebben misdragen. Feyenoord was in de Italiaanse stad voor de Europa-Leaguewedstrijd tegen AS Roma.
Geschreven door

In april werd al bekend dat de verdachte aanhangers van Feyenoord drie maanden niet in de buurt van De Kuip mogen komen. Tot hen behoort de inwoner van Sprang-Capelle.
Volgens minister Ard van der Scheur van Veiligheid en Justitie wordt dit verbod nog minstens één keer met negentig dagen verlengd. Hij gaat er vanuit dat de rechtbank in Rotterdam in oktober de strafzaken zal behandelen. De bewindsman schrijft dit aan de Tweede Kamer.
StadionverbodDe verdachten hebben van de nationale voetbalbond, de KNVB, een landelijk stadionverbod gekregen. Het is niet bekend wat het aandeel is geweest van de voetballiefhebber uit Sprang-Capelle in de rellen in Rome.
Bij de ongeregeldheden werden onder meer vernielingen aangericht aan fonteinen in de stad. Het bouwconcern Janssen de Jong in Son gaat één van die beschadigde monumenten herstellen.
KlusEind deze maand wordt bekend om welke fontein het gaat en wanneer de klus begint. Het karwei zal worden uitgevoerd door Koninklijke Woudenberg in Ameide, een dochtermaatschappij van het bedrijf in Son.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.