Sport vrijdag: 'Faber op lijstje FC Eindhoven'

15 mei 2015 om 09:35
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor Ernest Faber en wielrenner Danny van Poppel.
Geschreven door

Ernest Faber op shortlistFC Eindhoven heeft Ernest Faber op de korrel. Volgens het Eindhovens Dagblad staat de assistent-trainer van PSV op een shortlist van mogelijke opvolgers van Jean-Paul de Jong, die naar FC Utrecht vertrekt. Volgens de krant heeft de club een shortlist met twee scenario's omdat FC Eindhoven nog in de race is voor promotie naar de eredivisie. Faber was eerder tussen 2010 en 2012 met succes hoofdtrainer aan de Aalsterweg. Hij vertrekt aan het eind van het seizoen als assistent-trainer bij PSV.
Schouder uit de kom voor motorcrosser Brian Bogers Pech voor motorcrosser Brian Bogers uit Eindhoven gisteren tijdens de ONK-cross in Rhenen. In de beginfase van de eerste manche kwam hij ten val. Daarbij schoot zijn schouder uit de kom. Tijdens onderzoek in het ziekenhuis werden er geen breuken of scheurtjes geconstateerd in zijn schouder. Om het zeker te weten zal Bogers vrijdag nog een MRI-scan van zijn schouder laten maken.
Van Loon en Rosegaar op dreefRallyrijder Erik van Loon uit Riethoven is met navigator Wouter Rosegaar derde geworden in de derde etappe van de Pharaons Rally in Egypte. Yazeed Al-Rajhi won de rit. Van Loon rijdt in Egypte in een andere Mini. In het klassement bezet het duo momenteel de achtste plaats.
Van Poppel sprint naar vijfde plekWielrenner Danny van Poppel uit Moergestel is in de vijfde etappe van de Ronde van Californië als vijfde geëindigd. De Brit Mark Cavendish won de massasprint voor Zico Waytens en Peter Sagan.
Nederland begint slecht aan FEI Nations CupDe Nederlandse springruiters zijn vrijdag slecht begonnen aan de FEI Nations Cup. De formatie van bondscoach Rob Ehrens eindigde in La Baule bij de openingswedstrijd van de serie landenwedstrijden als laatste. Harrie Smolders uit Lage Mierde (Emerald), Gert Jan Bruggink (MCB Ulke), Michael Greeve (Whitney Bb) en Stefanie van den Brink (Ace) vergaarden in totaal 32 strafpunten.    De wedstrijd werd gewonnen door Groot-Brittannië, met slechts zeven strafpunten. Frankrijk werd tweede, voor Ierland. De serie wedstrijden wordt in september afgesloten met een finaleweekend in Barcelona.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.