Jacht op Willem II'er Mitchell Dijks is geopend: 'Hij misstaat niet in de Nederlandse top'

15 mei 2015 om 10:12
nl
Willem II dreigt voor volgend seizoen op zoek te moeten naar een nieuwe linksback. Mitchell Dijks mag zich in de belangstelling heugen van meerdere grote clubs. "Hij is een sensatie."
Geschreven door

Feyenoord, Celtic en AZ zouden Dijks op de korrel hebben volgens De Telegraaf. Tot nu toe heeft volgens de krant alleen AZ zich gemeld op het kantoor van Willem II. Het contract van Dijks in Tilburg loopt nog tot medio 2016.
Trainer Jurgen Streppel weet hoe het werkt in de voetbalwereld. "Iedereen weet de telefoonnummers, dus ze kunnen gewoon bellen. Maar goed, hij heeft ook zijn prijs."
'Alleen Willems is beter'Streppel roemt zijn pupil, die afgelopen zomer overgenomen werd van Ajax. In Amsterdam wist Dijks nooit een vaste waarde te worden, in Tilburg ontwikkelde hij zich spectaculair.
"Hij is een sensatie gebleken. Groot, ontzettend sterk en snel. Hij kan verdedigen, opbouwen en aanvallen. Er zijn niet veel goede linksbacks. Na Jetro Willems komt Mitchell Dijks, vind ik. Zulke goede spelers zijn moeilijk op te sporen."
'Hij hoort op de 'Außenbahn' in Duitsland'Willem II hoopt Dijks in Tilburg te kunnen houden. Al wordt dat volgens Streppel moeilijk. "In de top van Nederland misstaat hij niet. Misschien zelfs wel meer op termijn. Een paar weken geleden was ik bij Mönchengladbach tegen Sevilla. Die 'Außenbahn' in Duitsland is echt op zijn lijf geschreven. Maar hij moet wel spelen. Dat is hier. Dus hij moet maar lekker hier blijven", knipoogt zijn trainer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.