Eindhoven laat ijssporters in de kou staan, protest vanwege dreigende sluiting IJssportcentrum

15 mei 2015 om 10:57
nl
Sportverenigingen protesteren zondag tegen de dreigende sluiting van het IJssportcentrum in Eindhoven. Zo'n tweeduizend sporters vinden dat de gemeente ze in de kou laat staan. De 'happening' moet daar verandering in brengen. Komende week volgt nog een protest.
Geschreven door

In één uurtje tijd laten de ijssportverenigingen zien waartoe ze in staat zijn. Met een gevarieerd programma proberen ze raadsleden en het college 'omver te blazen' en er dus van te overtuigen dat het IJssportcentrum moet blijven bestaan.
Raadsleden wonen actie bijDe verenigingen zullen onder meer op het ijs kunstrijden, ijshockey spelen, hardrijden, oud-Hollandse spelletjes doen en meer. Dat vertelt woordvoerder Ellie van Soest van Kids on Ice. "Daarna mag iedereen het ijs op."
Het Eindhovens IJsspektakel vindt zondag om kwart over zeven 's avonds plaats in het IJssportcentrum aan de Antoon Coolenlaan. De toegang is gratis. Van Soest: "De uitnodigingen zijn verstuurd. Enkele raadsleden hebben toegezegd te komen, maar het college nog niet."
Schaatsen? Niet in EindhovenHet college wil IJssportcentrum Eindhoven, dat al jaren verlies lijdt, sluiten. Schaatsen en ijshockey behoren namelijk niet meer tot de kernsporten waar de stad in wil investeren. De sporten waar wél geld naartoe blijft gaan, zijn onder meer voetbal, hockey en zwemmen.
Voor de ijssportverenigingen is dit besluit onbegrijpelijk, want een sluiting betekent hun einde. "Dan moeten we naar andere steden, zoals Den Bosch of Nijmegen. Voor Kids on Ice betekent dit dat we drie tot vier keer in de week daar naartoe moeten. Dat is geen doen", aldus Van Soest.
Demonstratie bij stadhuisHet protest van komende zondag is de opmaat voor een andere demonstratie, dinsdag bij het stadhuis. De sporters komen dan om kwart over zeven 's avonds samen voor het gemeentehuis. Daarna wonen ze de openbare raadsvergadering bij en maken ze hun ongenoegen kenbaar. De verenigingen kwamen al met een petitie.
Lees ook: Voorzitter Eindhoven Kemphanen: 'Sluiting IJssportcentrum betekent voor ons per direct het einde'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.