Video

'Poesje, kom eens uit die boom!' Floyd en Helma proberen wat brandweer en dierenambulance niet lukt

15 mei 2015 om 11:53 • Aangepast 21 november 2020 om 18:24
nl
Ze heeft een waar paradijsje op camping De Reebok in Oisterwijk. In het tuintje van Helma Braat staan in beton gegoten leeuwtjes, bloembakken en een mooi zitje. Maar toen ze onlangs wilde genieten van de rust, dook er een jankend katje op. Dat blijkt er al dagen te zitten.
Profielfoto van
Geschreven door

Het kattengejank van het beestje teistert de gasten van De Reebok en het aangrenzende vakantiepark Morgenrood al anderhalve week. De brandweer kwam vier keer tevergeefs langs. Ook pogingen van de camping om een eind de maken aan het gejank en gemiauw, eindigde in mineur.
'Niemand krijgt hem eruit'Helma Braat is radeloos. "Niemand krijgt hem eruit. Ik heb al van alles geprobeerd en iedereen gebeld", reageert de bewoonster. De brandweer kan er de hoogwerker niet goed neerzetten. Ook de dierenambulance en de dierenbescherming konden niets uitrichten.

Wachten op privacy instellingen...

En dus klampt de vakantiegangster zich vast aan haar laatste strohalm: onze verslaggever Floyd Aanen. Hij stroopt zijn mouwen op en zegt energiek: "Wij gaan even roepen."
'Poestie, poestie!'"Poestie, poestie! Boris! Hé, schatje, kom eens", roepen Helma en Floyd vol vertrouwen. "Poesje, miauw, miauw!" Maar het jammerende diertje, van iemand die in de buurt woont, komt niet naar beneden.

Wachten op privacy instellingen...

Helma en Floyd zoeken naar alternatieven om het beest op twintig meter hoogte naar beneden te krijgen. Met een bezem tegen de boomstam aan porren lukt niet. Ook kan Floyd niet in de boom klimmen. "De takken waar de kat zit, zijn broos. Dan val jij zelf naar beneden en dat wil ik niet", waarschuwt Helma hem.
Tips stromen binnen"Waarom noem jij hem eigenlijk poestie?", vraagt Floyd zich tussendoor af. "Toen ik tegen mijn man zei dat wij een poessie hebben, zei hij: 'Weet jij wat dat betekent in het Engels?' En dus noem ik hem poestie."
Inmiddels stromen de tips van luisteraars binnen. Een rauwe vissenkop onder de boomstam, met water het diertje uit de boom spuiten en met een geweer de kat uit boom schieten. Helma en Floyd proberen het allemaal (behalve het neerschieten dan).
Iemand mailde ons en suggereerde dat we een stel Helmonders naar Oisterwijk moesten laten komen. Die staan immers bekend als 'kattenmeppers'. Dat werkt helaas niet, liet Floyd ons weten. "De man van Helma is kattenmepper."

Wachten op privacy instellingen...

Uit de boom kijkenEen grappenmaker zegt ook dat het beste is om de kat 'gewoon uit de boom te kijken'. "Dat doe ik al dagen, maar hij is er nog steeds niet uit", reageert Helma scherp. "Ik denk dat de enige oplossing is om met een helikopter het beestje eruit te halen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.