Spoor van vernielingen in centrum Waalwijk, glasscherven zorgen voor overlast

15 mei 2015 om 13:04
nl
Vandalen hebben donderdagnacht een spoor van vernielingen achtergelaten in de Stationsstraat in het centrum van Waalwijk. Ze gooiden dozen met glazen flessen om en staken een bloembak in brand. Acht betonnen zitbankjes die in de winkelstraat staan zijn omgegooid.
Geschreven door

Ook dumpten ze tien zakken huisafval in de straat.
Vandalen zorgen vaker voor overlastVolgens winkeliers gebeurt het wel vaker dat vandalen huishouden in het centrum, maar meestal is het onschuldig. "De bankjes worden wel vaker omgegooid. Ze zijn verplaatsbaar en met drie man heb je zo'n bankje zo omver", zo zegt Jean Paul van de winkel Rules Fashion. "Soms ligt er een kapot bierflesje of wordt er zand uit een bloembak gehaald, maar echt overlast kun je dat niet noemen", aldus de bedrijfsleidster van winkel Van Dijk.
Maar de kapot gegooide flessen die vrijdagochtend verspreid in de Stationsstraat lagen, zijn wat Jean Paul betreft, minder leuk. "Hier komen 's ochtends vrachtwagens en die proberen wel om het glas heen te rijden, maar dat gaat moeilijk. Ook voor het winkelend publiek zijn de glasscherven niet prettig." Inmiddels is de rotzooi opgeruimd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.