Inventieve waterkoker Miito van Eindhovense studenten haalt binnen twee dagen ruim twee ton binnen - Omroep Brabant

Inventieve waterkoker Miito van Eindhovense studenten haalt binnen twee dagen ruim twee ton binnen

15 mei 2015 om 16:16
nl
De slimme waterkoker Miito, waarbij je water aan de kook brengt met een simpel staafje van roestvrij staal, heeft bij de Kickstarter-campagne in twee dagen tijd al bijna 205.000 euro opgebracht. De vinding komt uit de koker van Nils Chudy en Jasmina Grase, onlangs afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.
Geschreven door

De Miito werkt heel simpel. Je zet het kopje op het inductie-apparaatje en steekt het staafje in het kopje met water. Zo wordt via inductie precies de juiste hoeveelheid water aan de kook gebracht. In een waterketel wordt heel vaak te veel water gekookt, de Miito voorkomt dus veel energieverspilling.
[YouTube:https://youtu.be/2SYMgopseUk]
Prijzen gewonnenDe Miito is naar verwachting pas in april 2016 te koop, maar de waterkoker heeft nu al allerlei prijzen gewonnen, waaronder de nationale James Dyson Award en The Keep an Eye Grant .
Met de Kickstarter-campagne willen de initiatiefnemers geld inzamelen om de Miito op de markt te krijgen. Binnen 38 uur was het doel van 150.000 euro al gehaald. Tot nu toe hebben 1839 mensen een bedrag gedoneerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.