Topdrukte bij stadhuis in Den Bosch op 15-5-15: 'Is het vandaag soms gratis?'

15 mei 2015 om 14:34
nl
15 mei 2015: een magische datum voor veel romantische stelletjes. Dat merken ze vrijdag ook bij het stadhuis in Den Bosch. Daar geven maar liefst 23 bruidsparen elkaar het jawoord. In de hele gemeente wordt 32 keer getrouwd op 15-5-15. "Is het vandaag gratis?", vragen voorbijgangers op de Markt in Den Bosch zich af als ze de drukte zien.
Geschreven door

Op de Markt in Den Bosch staat een kersvers bruidspaar bij een knalroze autootje. Een ander kakelvers koppel laat zich uitgebreid fotograferen op de trappen van het stadhuis. En niet veel later komt alweer een trouwauto vol liefdesgeluk aangereden.
Her en der wordt er gegrapt over de 'Trouwfabriek Den Bosch'. Zowel de trouwzaal als de oude raadzaal wordt gebruikt om alle huwelijken te kunnen voltrekken. De bruidsparen zelf stralen en merken niet veel van de drukte.
Geen gejaag"Het was een hele mooie ceremonie, zonder gejaag. Wij vonden het fantastisch", aldus een bruid en bruidegom die net "Ja, ik wil" tegen elkaar hebben gezegd.
De keuze voor 15 mei 2015 is een hele bewuste, stelt een ander stel. "Het klinkt geweldig en bovendien is het een datum die je niet zult vergeten", zegt een andere bruidegom.
Getrouwd door de vader van de bruidEén bruidspaar had een hele bijzondere buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand: de vader van de bruid. "Zo kon ik de huwelijksambtenaren een beetje helpen bij alle drukte", grapte hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.