'Als broekie tussen de groten der aarde', filmmaker Jens Rijsdijk (20) uit Roosendaal naar Cannes

18 mei 2015 om 07:05
nl
Iedereen die echt meetelt in de filmwereld is de komende dagen te vinden op het filmfestival van Cannes in Frankrijk. En daartussen loopt de twintigjarige filmmaker Jens Rijsdijk uit Roosendaal.
Geschreven door

Hij is al de jongste winnaar ooit op het 48 Hour Film Festival in Hollywood. "En nu loop ik als twintigjarig broekie tussen de grote der aarde in Cannes", vertelt Jens Rijsdijk.
Eigen film op CannesTijdens het 48 Hour Film Festival maakte Jens in 48 uur de film 'These Dirty Words'. Deze film is woensdag te zien op het festival in Cannes. "Ik heb al veel aanmeldingen voor de screening van de film", zegt Jens voor vertrek. "Of daar grote namen tussen zitten? Daar heb ik eigenlijk niet naar gekeken. Misschien moet ik dat eens doen", zegt hij nuchter.
Buiten de vertoning van zijn film draait het festival vooral om netwerken. "Ik ga zorgen dat ik op veel feestjes ben." Jens is bezig met een nieuwe lange speelfilm. Ergens de komende dagen wil hij deze gaan pitchen voor producenten. "Het is nog spannend of dat gaat lukken", zegt Jens. "Ik heb altijd alles voor de pitch bij me, zodat je meteen aan de gang kan als je de kans hebt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.