Stille tocht voor Joeri Edelijn in Uden gaat definitief door, 'Hartstikke blij mee' - Omroep Brabant

Stille tocht voor Joeri Edelijn in Uden gaat definitief door, 'Hartstikke blij mee'

15 mei 2015 om 15:44
nl
Er komt definitief een stille tocht in Uden voor de doodgestoken Joeri Edelijn. Dat liet de organisatie vrijdag weten. De stille tocht wordt vanaf zeven uur 's avonds live uitgezonden op de website van Omroep Brabant.
Geschreven door

Er waren deze week al plannen in de maak voor een tocht voor de 27-jarige Edelijn. De organisatie keek of hier genoeg animo voor is. Dit blijkt zo te zijn, zo liet een woordvoerder weten. "We zijn hier hartstikke blij mee."
Lees ook: Stille tocht in de maak voor 'waardige herdenking' Joeri Edelijn na fatale steekpartij in Uden
De stille tocht staat gepland voor komende zondag en begint om zeven uur 's avonds op de Markt in Uden. Vierhonderd belangstellenden hebben via Facebook laten weten mee te willen lopen. Vaak wijkt dit aantal in werkelijkheid iets af.
Verdachte nog vastIntussen zit een 25-jarige man uit Uden nog altijd vast voor de dood van Edelijn. Hij werd deze week door een arrestatieteam van de straat geplukt, zo was er op een uitgelekte afbeelding te zien. De politie zoekt nog uit wat de aanleiding voor de fatale steekpartij was.
Lees ook: Verdachte (25) uit Uden opgepakt voor dodelijke steekpartij Joeri Edelijn
Erg geliefdEdelijn was geliefd in Oss en omgeving. Hij stond bekend als een rustige jongeman en werd graag gezien bij Scouting Saal, waarbij hij was aangesloten, en bij zijn werk bij Heesen Yachts. Bij Heesen werd deze week nog kort stilgestaan bij zijn dood. Ook is daar een gedenkhoek ingericht.
In Uden is een inzamelingsactie begonnen om de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Bloemist Paul Andrae wil met de actie de tuin van Edelijn af maken.
Lees ook: Bloemist Paul Andrae uit Uden zamelt geld in om tuin van vermoorde Joeri Edelijn uit Oss af te maken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.