Organisator kickboksgala garandeert evenement zonder geweld: 'Er wordt alleen geslacht in de ring'

15 mei 2015 om 15:53
nl
Het grote kickboksgala dat zaterdag wordt gehouden in Eindhoven zal niet uit de hand lopen. Dat zegt organisator Ali Günyar. Volgens hem heeft de organisatie er alles aan gedaan om criminele activiteiten te voorkomen.
Geschreven door

Op een weegschaal staan gespierde mannen in hun onderbroek. Een kale meneer met een bril kijkt naar beneden en roept dan heel hard het gewicht. Dit ritueel hoort bij een kickboksgala, en dus ook bij het vechtgala A1 World Combat Cup, dat zaterdag in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven wordt gehouden.
OnderwereldGala's zoals deze hebben een slechte naam. In 2012 kwam tijdens een evenement in Zijtaart de 37-jarige Youssef Sabbahi om het leven. Kort daarna verbood de gemeente Den Bosch It's Showtime, omdat het een ontmoetingsplek van de onderwereld zou zijn.
Maar Ali Günyar kreeg dus een vergunning voor zaterdag. Volledig terecht, vindt hij. "Wij hebben nog nooit een opstootje gehad hier. Eindhoven moet juist trots op ons zijn."
De organisator zal ervoor zorgen dat iedere bezoeker gefouilleerd wordt, maar de echte reden van de veiligheid is zijn instelling, zegt hij. "Wij werken met nette sportscholen en sponsoren. Ik weet dan dat er bepaalde mensen op af komen. Wij werken met correcte mensen, dus komen er zaterdag ook alleen maar correcte mensen op af."
StrafbladGünyar zegt dat vechters met een strafblad niet welkom zijn. "Ik heb dat gecheckt. Er zullen geen criminele vechters meedoen. Die nodigen we gewoon niet uit. Zaterdag wordt er alleen geslacht in de ring. Er gaat verder niks gebeuren, honderd procent zeker. Het wordt een geweldige dag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.