Memphis Depay vermoedelijk in de basis in laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag

15 mei 2015 om 16:22
nl
De kans is groot dat PSV'er Memphis Depay komende zondag in de laatste competitiewedstrijd uit tegen ADO Den Haag in de basis start. Volgens trainer Phillip Cocu wil de aanvaller zelf graag spelen. "Dat is voor ons een belangrijk vertrekpunt en dan is het aan ons of hij wel of niet speelt", aldus Cocu.
Geschreven door

Depay is op dit moment topscorer in de eredivisie en vertrekt na dit seizoen naar Manchester United. Hij wil graag als topscorer vertrekken uit Eindhoven. Volgens Cocu is PSV niet van plan om Depay op de bank te zetten om te voorkomen dat de transfer naar Engeland in gevaar komt door een eventuele blessure. "Er zijn zo vaak transfers. Als je elke speler die vertrekt niet zou moeten laten spelen... Dat zou ook een rare situatie zijn, denk ik."
Vertrek FaberTijdens het wekelijkse perspraatje op De Herdgang stond Cocu ook nog even stil bij het vertrek van zijn assistent Ernest Faber.
"Jammer dat een trainer met zijn kwaliteiten gaat vertrekken bij PSV, maar ik heb er wel begrip voor. Ernest is ook een hoofdtrainer, die nu de volgende stap moet gaan zetten. Daar is hij absoluut klaar voor."
'Trainingskamp'PSV was de afgelopen week drie dagen op trainingskamp op Ibiza. Al werd er weinig getraind als we Phillip Cocu mogen geloven. "Laat het woord 'trainings' er maar af inderdaad. We hebben drie dagen genoten van de zon. Veel tijd doorgebracht met elkaar zonder trainingen en zonder strakke planning. Dat is iedereen goed bevallen. Leuk dat we dat met z'n allen hebben kunnen doen", aldus Cocu.
Reden om deze trip nog voor de laatste competitiewedstrijd tegen ADO te maken is dat verschillende spelers na die wedstrijd meteen vertrekken voor interlandverplichtingen. Echt ruig ging het er niet aan toe volgens de trainer.
Drankje in het zonnetje"Het was een graad of 27 dus we hebben lekker op een bedje gelegen en leuke dagen gehad samen. De spelers zullen ongetwijfeld ook een drankje gedronken hebben, maar dat mocht tijdens deze trip."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.