NAC met Jelle ten Rouwelaar tegen FC Groningen: 'We willen zestiende worden, ook vanwege het geld'

15 mei 2015 om 16:59
nl
NAC speelt zondag tegen FC Groningen. De ploeg is al zeker van de nacompetitie, en zal niet met de sterkste opstelling spelen. De veelbesproken keeper Jelle ten Rouwelaar staat wel gewoon onder de lat.
Geschreven door

Het ging deze week bij NAC vooral over Jelle ten Rouwelaar. Hij dreigde zijn plek kwijt te raken, mede vanwege zijn tegenvallende prestaties de afgelopen weken. Trainer Robert Maaskant wil er weinig over kwijt: "Ik ga niet zeggen of hij wel of niet speelt. Die beslissing is al wel genomen, ook de spelers weten het al."
Jelle speeltVerdediger Henrico Drost, die NAC graag voor de club zou behouden, is iets loslippiger. "Ja, zoals het er nu uit ziet zal Jelle inderdaad keepen. Dan moet hij laten zien dat-ie stabiel is en dat hij ons erin kan houden. Hij weet zelf ook wel dat dit niet het beste seizoen uit zijn loopbaan is."
NAC kan nog zeventiende worden, en dan komt de ploeg waarschijnlijk FC Eindhoven tegen in de laatste wedstrijd van de nacompetitie. Dat ziet Drost liever niet. "Ik vind FC Eindhoven een moeilijke ploeg. Die hebben het hele jaar goed voetbal gespeeld. Maar ja, eigenlijk maakt het geen reet uit. We moeten gewoon net zo spelen als de afgelopen weken, maar dan wel de kansen maken."
De RooverAfgaande op de training speelt NAC niet in de opstelling van de laatste weken. "Het kan zijn dat we een aantal andere jongens laten starten, omdat die een tijdje niet gespeeld hebben. Het gaat dan om ritme", zegt Maaskant. Zo zou De Roover in plaats van Ligeon kunnen spelen, en is Divine Naah onzeker. Maaskant: "Naah heeft last van zijn buikspier, dus daar moeten we ook voorzichtig mee zijn, dat moeten we goed in de gaten houden."
Maar, het doel blijft plek zestien. "Dat is niet alleen voor ons goed, maar ook voor de tv-gelden. Want iedere plek vertegenwoordigt een bepaalde waarde, dus willen we zo hoog mogelijk eindigen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.