Streppel roept KNVB op om regels te veranderen: ‘Dit kan natuurlijk niet’

15 mei 2015 om 17:30
nl
Met nog één speelronde te gaan in de eredivisie hebben FC Groningen en Willem II evenveel punten en een exact gelijk doelsaldo. Is dit na zondag ook nog zo dan eindigt FC Groningen boven Willem II omdat de alfabetische volgorde dan doorslaggevend is. Best apart, vindt Jurgen Streppel. “De KNVB moet dit maar even aanpassen."
Geschreven door

Beide clubs zijn uitgespeeld. FC Groningen gaat op visite bij het tegen degradatie strijdende NAC Breda, Willem II speelt de verre uitwedstrijd tegen SC Cambuur in Leeuwarden. De twee clubs strijden momenteel om plek 8 op de ranglijst. “Dat zou een mooie plek voor ons zijn in de eindstand. Dat zou geweldig zijn.”
Het alfabetMaar dan moeten de Tilburgers dus wel een beter doelsaldo of meer punten hebben dan de bekerwinnaar, want FC Groningen begint met een F en Willem II met een W. “Dit kan natuurlijk niet”, zegt Willem II-trainer Jurgen Streppel resoluut. “Zo goed ken ik alle reglementen niet, maar de KNVB moet dit maar even aanpassen. Onderling resultaat zou eerlijk zijn. We hebben twee keer van FC Groningen verloren, dan zouden we dus ook een plaatsje lager staan.”
Willem II vliegt volgende week met de hele selectie naar Curaçao om het fraaie seizoen op een mooie manier af te sluiten. Jurgen Streppel weet nog niet of hij gaat snorkelen. “Ik heb geen idee, ik ben bezig met Cambuur. Wij willen graag winnen daar. Leeuwarden is ook een eindje weg.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.