Helmondse rapper Gewoon Mounir brengt ongewone ode aan Mulo: ‘Fantastisch, tranen in mijn ogen’

15 mei 2015 om 18:15
nl
Het is dat Ali B niet uit Helmond komt, anders zou hij er misschien wel een capabele concurrent bij hebben. De ode aan voetbalclub RKSV MULO van de Helmondse rapper Gewoon Mounir (22) is er eentje voor de geschiedenisboeken.
Geschreven door

Het is juist de geschiedenis van de ploeg waaraan de rapper zoveel waarde ontleent. "Dit is de club van Tom Vroomen en Arjen Voss, van Willy en René, de broertjes van de Kerkhof", rapt Gewoon Mounir feitelijk juist én vol van strijd en passie, net als 'zijn club'.[youtube:body:https://youtu.be/Q1lsDzjVv5Y]MULO honderd jaarDe reden voor het op hol slaan van het clubhart van Gewoon is het clubjubileum: Mulo bestaat honderd jaar. Zeker in zijn nieuwste track geeft hij er alle blijk van een groot fan te zijn.
“Met uiterste leeuwenmoed gaan we opwaarts, elk weekend gaat elk team er tegenaan. Gele shirts, blauwe broeken, is waar we voor staan.” In het nummer bedankt de rapper Annie en Ria, die ‘ieder weekend weer het bier tappen bij de club’.
‘Tranen in mijn ogen’Het idee voor de rap stamt van Mulo-voorzitter Arjen Vos. Hij volgde Gewoon Mounir al een tijdje en is dolenthousiast over zijn passie. Volgens Vos was het jubileum een geschikt moment voor een clubrap.
“Met een geweldig talent als Mounir in je gelederen hoef je dan niet lang na te denken”, stelt hij in een persverklaring. Vos zegt dat de tranen hem in de ogen stonden na het luisteren van de definitieve versie van het nummer. "Fantastisch. Mounir is een echte Muloman met het geelblauwe hart op de juiste plaats", concludeert de voorzitter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.