'Dit zijn moeders met hart van goud', Oss twaalftal in bres voor kinderen met neuroblastoom

15 mei 2015 om 20:35
nl
Twaalf moeders in Oss springen in de bres voor drie kinderen met neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. Er zijn duizenden euro's nodig om hen te laten behandelen in Amerika. "Wij geven niet op."
Geschreven door

Angelique Alvares startte het initiatief. "Ik kwam in november op Facebook een berichtje tegen over de zieke Nathaniël Roggeveld uit Medemblik", vertelt ze.
"Bij hem was toen een neuroblastoom vastgesteld. Ik ben hem gaan volgen. Hij was toen anderhalf. De neuroblastoom in zijn buik was zo groot als een meloen. Artsen dachten in eerste instantie dat het een kleine zou zijn, maar zijn hele buik moest open."
Dood- en doodziekNathaniël onderging vervolgens acht hele zware chemokuren. "Hij werd daar iedere keer ziek van. Met name van de laatste. Hij kreeg ontstekingen in zijn  dunne darm, ademhalingsproblemen, een hele lage bloeddruk... Hij is echt dood- en doodziek geweest en door het oog van de naald gekropen."
De jongen uit Medemblik hoopt begin 9 juni naar Amerika te gaan. "Daar is een bepaalde behandeling die deze kindjes grote kans op volledig herstel geeft. Daar is heel veel geld voor nodig."
8.000 euro voor een vakantieAlvares stuurde de Nathaniël Victory Foundation een mailtje hoe ze zou kunnen helpen. Vervolgens werd ze in contact gebracht met nog zeven andere Osse vrouwen, die ook al een benefietconcert voor Jordy Vissers uit Geffen organiseerden. Die heeft de zeer zeldzame en levensbedreigende ziekte Langerhans Cel Histiocytose. Voor hem haalden ze achtduizend euro op, waarmee hij kan genieten van een vakantie met zijn familie in Turkije.
"Ze vroegen of ik nog zeven lieve moeders kon gebruiken." Alvares is 'ontzettend blij' met hun hulp. En inmiddels hebben nog vier vrouwen hulp aangeboden. "Dit zijn vrouwen met een hart van goud. Doorzetters, ze geven niet op."
Toppers in ConcertVoor Nathaniël is de benodigde 140.000 euro bijna bij elkaar. "Nu zijn we ook bezig voor een meisje uit Medemblik - Madelief - en een jongen, Pepijn. Ook die moeten naar Amerika. We willen alles uit de kast halen om een beetje bekendheid te krijgen. We gaan overal collectebussen neerzetten.
We zijn in contact met de organisatie van Toppers in Concert om geld op te mogen halen tijdens hun concert in de ArenA, we gaan langs bij markten, we doen benefietjes, verkopen loempia's... Het maakt ons niet uit dat ze niet uit Brabant komen, dit zijn óók kindjes!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.