Directeur basisschool Cuijk over mogelijke aanranding 5-jarig meisje: 'Het komt nu heel dichtbij'

15 mei 2015 om 21:18
nl
Directeur Hans Leenders van basisschool De Regenboog in Cuijk heeft geschokt gereageerd op het nieuws dat een van zijn leerlingen, een meisje van vijf jaar oud, mogelijk is aangerand. "Iedere keer als ik zoiets lees, word ik er boos van. En nu gaat het om een kind van mijn school. Nu komt het wel heel dichtbij."
Geschreven door

Leenders heeft vrijdag met de vader van het kind gesproken. "De ouders hebben er goed aan gedaan om naar de politie te gaan. Die hebben de zaak nu in handen."  
Ouders worden maandagochtend opgevangenMaandagochtend zullen de ouders van de kinderen worden opgevangen bij basisschool De Regenboog. "We hebben dan een spellenloop. Ouders kunnen hun kind dan een kwartier lang zien spelen. Dan verwachten we een grote opkomst", aldus Hans Leenders.
Lees ook: Mogelijke aanranding 5-jarig meisje in Cuijk schokt buurtbewoners: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'
Die ochtend zal er ook worden gepeild of er behoefte is aan een informatiebijeenkomst. "Dat gaan we maandagochtend bekijken. Dan zullen we de ouders spreken. Waarschijnlijk zullen we dan maandagavond of dinsdagavond een bijeenkomst organiseren voor de ouders. Daarvoor werken we samen met maatschappelijk werksters."
5-jarig meisje maandagochtend niet aanwezigHet meisje van vijf dat mogelijk seksueel benaderd zou zijn, zal maandagochtend niet op school zijn. "Dan gaat ze naar de politie in Eindhoven waar ze verhoord zal worden. De ouders zijn van plan om het kind zo snel mogelijk weer naar school te brengen. Dat lijkt mij ook het beste", aldus Leenders.  
Volgens de basisschooldirecteur is het afwachten hoe de ouders van de kinderen zullen reageren op de mogelijke aanranding. "We hebben een redelijke grote groep ouders van allochtone afkomst. Die gaan op een andere manier met seksualiteit op dan autochtonen. Maar wij gaan deze gevoelige zaak aanpakken volgens de Nederlandse maatstaven."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.