'Gemeente Tilburg geeft VolkerWessels ontoelaatbare staatssteun bij uitbreiding winkelgebied'

15 mei 2015 om 21:28
nl
De gemeente Tilburg wordt in een brief van vastgoedeigenaren Corio, IEF Capital en Royalton Hill op de vingers getikt over de voorgenomen herontwikkeling van een stadskantoor tot winkelruimte. Dat staat in een brief die in handen is van Het Financieele Dagblad. Mocht de raad maandag instemmen met de plannen, dan is er volgens de vastgoedeigenaren sprake van ontoelaatbare staatssteun.
Geschreven door

De plannen van de gemeente Tilburg zouden het winkelvloeroppervlak met vijftienduizend vierkante meter uitbreiden. De vastgoedeigenaren zouden het er niet mee eens zijn, omdat in de binnenstad van Tilburg al sprake is van forse leegstand.
Uit de brief, die in handen is van het FD, blijkt dat de leegstand in het centrum zo'n acht procent bedraagt. De vastgoedeigenaren zijn bang dat een grote partij als de V&D binnenkort omvalt. Daardoor komt naar verwachting nog zo'n achtduizend vierkante meter winkelruimte vrij.      
'Gemeente is bereid verlies te maken'De gemeente geeft in een voorgenomen overeenkomst koper VolkerWessers de garantie de grond terug te kopen voor maximaal 6,7 miljoen euro als de benodigde omgevingsvergunning niet rond zou komen. Het bedrijf mag dan een alternatief plan ontwikkelen en krijgt het eerste recht om de grond voor een lagere prijs terug te kopen.
"Het college is bereid afspraken te maken die een private investeerder onder normale marktomstandigheden nooit zal maken en waardoor één marktpartij wordt bevoordeeld", stellen de briefschrijvers.
Handelen volgens de wetVolgens VolkerWessels handelt de bouwer volgens de wet. Volgens de gemeente zijn de cijfers in de brief zwaar vertekend en voorbarig. Maandagavond wordt de kwestie behandeld in de raad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.