Jumbo-personeel ontslagen na mishandelen klant in Eindhoven

16 mei 2015 om 13:19
nl
Een aantal medewerkers van de Jumbo is ontslagen, nadat twee weken geleden een klant hardhandig tegen de grond werd gewerkt in het filiaal aan de Boutenslaan in Eindhoven. Dat laat een woordvoerder van de Veghelse supermarkt zaterdag aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

De uitkomst van het politieonderzoek wordt pas in de loop van de week verwacht, maar toch heeft Jumbo alvast maatregelen genomen.
ZIE OOK: 'Iedereen zag hoe ik als een dief werd behandeld', zegt mishandelde klant Jumbo Eindhoven
Naast ‘disciplinaire maatregelen’, zoals de ontslagen, heeft Jumbo ook ‘interne maatregelen’ genomen om te voorkomen dat zoiets opnieuw gebeurt. Jumbo wilde niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat. "We betreuren het wat er is gebeurd in onze supermarkt", vertelt de woordvoerder. "Maar verder willen we het hierbij laten."
MishandelingOp zaterdag 2 mei werd een 33-jarige Eindhovenaar verdacht van winkeldiefstal. Hij had een fles wijn bij een andere winkel gekocht, maar de winkelmedewerkers geloofden dat niet.
De man werd door zes medewerkers tegengehouden. Hij kreeg een schop in zijn rug en sommige medewerkers gingen op hem zitten. Op het politiebureau bleek de klant gelijk te hebben: de fles wijn waar het om ging werd niet eens verkocht bij Jumbo.
SlachtofferEen woordvoerder van het slachtoffer heeft laten weten dat ze het een goede zaak vinden dat Jumbo verantwoordelijkheid neemt. Jumbo heeft ook contact met de familie van de man.
Verschillende klanten van het filiaal in Eindhoven vinden ontslag wel een erg zware maatregel. "Die jongens die doen in feite ook hun plicht. Het is natuurlijk uit de hand gelopen, maar als ze een gereden vermoeden hebben van diefstal is het wel goed dat ze ingrijpen." Volgens de klanten had het ook anders opgelost kunnen worden. "Met een berisping. Of een cursus hoe je hiermee om moet gaan. Een mooie casus om het binnen het bedrijf met elkaar over te hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.