Helma wanhopig over jankende kat in Oisterwijk: ‘Ik droomde dat ik haar met een helikopter redde'

16 mei 2015 om 14:59
nl
"Ik kan er niet tegen. Ik sta zo machteloos!" Helma Braat probeert al elf dagen om een jankende kat uit de boom te krijgen op camping de Reebok in Oisterwijk, maar zonder succes. De brandweer kwam al vier keer langs, maar het beestje laat zich niet vangen.
Geschreven door

"Vannacht heb ik er zelfs over gedroomd", vertelt een geëmotioneerde Helma. "Ik droomde dat er een helikopter kwam om haar uit de boom te halen en dat ze daarna bij mij bleef." Ondertussen is de afgelopen dagen al bijna alles geprobeerd.
ZIE OOK: 'Poesje, kom eens uit die boom!' Floyd en Helma proberen wat brandweer en dierenambulance niet lukt
De brandweer kwam langs met een hoogwerker en ook onze verslaggever Floyd kwam Helma helpen. Samen probeerden ze alle tips van Omroep Brabant-lezers uit: een rauwe vissenkop onder de boomstam, met water het diertje uit de boom spuiten… niets hielp.
'Ik word gek'De kat is niet van Helma, maar het lot van het beestje gaat haar aan het hart. "Ik word helemaal gek. Als ik roep, komt ze met haar kopje naar boven en dan kijkt ze me weer zo aan, maar ik kan niks doen”, vertelt ze. "En het regent ook nog, daar houden katten helemaal niet van."
Mocht de kat alsnog uit de boom komen, dan wil Helma graag voor haar gaan zorgen. Maar vooralsnog ziet het er niet rooskleurig uit. "We hebben alles al geprobeerd", aldus Helma. Als iemand nog een goed idee heeft om de kat uit de boom te krijgen, wil Helma het graag proberen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.