Bert Pauli: 'Ruud van Heugten zorgde voor spanning aan onderhandelingstafel'

16 mei 2015 om 16:07
nl
De deelname van CDA-provinciebestuurder Ruud van Heugten aan de onderhandelingen voor een nieuwe Brabants college zorgde voor een 'enorme spanning aan tafel'. Dat zegt VVD-onderhandelaar Bert Pauli. De drie partijen kwamen er niet uit en dat zorgde er uiteindelijk voor dat het CDA buiten de boot viel.
Geschreven door

VVD en CDA slaagden er niet in om het met de SP eens te worden over een nieuwe autoweg door het Dommeldal bij Eindhoven. De SP wilde daar onder geen beding mee instemmen. Volgens Pauli was er over dat onderwerp een 'gespannen sfeer' en werd dat veroorzaakt door Van Heugten, die de afgelopen vier jaar als gedeputeerde voor Mobiliteit hemel en aarde heeft bewogen om de weg aangelegd te krijgen.
Over zijn graf heenVan Heugten heeft eerder al aangegeven te zullen stoppen de politiek. Op de vraag aan Pauli of Van Heugten tijdens de onderhandelingen over zijn graf heen probeerde te regeren zegt hij: "Daar kwam het wel op neer."
Bert Pauli presenteerde deze week het nieuwe college van VVD, SP, D66 en PvdA. Hij zegt dat hij zijn uiterste gedaan heeft om het CDA erbij te houden. Maar toen SP, D66 en PvdA gedrieën aangaven wel met de VVD te willen praten en niet met het CDA, had hij volgens hem geen keuze meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.