Hockeysters HC Den Bosch veroveren landstitel na tweede zege op SCHC: 'Mooier dan dit kan niet'

16 mei 2015 om 16:37 • Aangepast 21 november 2020 om 18:23
De vrouwen van hockeyvereniging Den Bosch zijn voor de zestiende keer in achttien jaar landskampioen geworden. De hockeysters versloegen op eigen veld in het tweede finaleduel SCHC met 2-0. Na de 2-1-overwinning van donderdag in Bilthoven was dat genoeg om de titel binnen te halen.
Profielfoto van

HC Den Bosch opende in het eerste kwartier de score via een benutte strafcorner van Maartje Paumen. De thuisploeg werd sterker en sterker en liet de bezoekers uit Bilthoven niet aan spelen toe komen.
Op de lijn geredIn de eerste helft kreeg HC Den Bosch dan ook genoeg kansen om de score te verdubbelen, maar dat bleef uit. Aan het einde van de eerste helft konden de bezoekers toch op gelijke hoogte komen, maar uitblinkster Maartje Paumen redde op de lijn.
De Bosschenaren gingen met een 1-0 voorsprong de rust in. Lieke Hulsen verdubbelde vanuit een pass van Margot van Geffen de score in de tweede helft en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. De hockeysters van HC Den Bosch wonnen donderdag de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om het landskampioenschap. SCHC werd in Bilthoven met 2-1 verslagen.
'Elke titel heeft zijn charme'Voor Paumen was het haar negende landstitel met Den Bosch, dat begin april nog van SCHC verloor op shoot-outs in de finale van de EuroHockey Club Champions Cup. "Elk kampioenschap heeft zijn eigen charme'', liet de sterspeelster van de Brabantse ploeg stralend weten bij de NOS. "Op eigen veld de titel veroveren, met zoveel fans erbij, is altijd heel mooi. We hebben misschien niet het allerbeste hockey gespeeld. Maar we hebben voor elke meter geknokt en op die manier win je finales.''    Volgens Paumen wordt het, ook voor haar, elk jaar moeilijker om kampioen van Nederland te worden met Den Bosch. "Vorig jaar hebben we nogal wat ervaring ingeleverd. Met veel nieuwe en jonge speelsters is het nu toch weer gelukt. Iedereen die bij Den Bosch binnenkomt, krijgt een bepaalde mentaliteit mee. Keihard werken en er helemaal voor gaan, zijn daarin heel belangrijk. Ik ben supertrots op het team, dat weer gezamenlijk heeft gestreden voor dit succes.''