Brabantse wegen beter dan Belgische: Kampioenschap tijdrijden zuiderburen deels in Nederland

16 mei 2015 om 16:38
nl
Dat Brabant een fijne provincie is, dat wisten wij al. Maar dat de Belgen er ook zo over denken is een prettige bevestiging van die gedachte. Het traject van de tijdrit van het Belgisch Kampioenschap tijdrijden ligt voor een groot gedeelte in Brabant.
Geschreven door

Het complete traject is 20,6 kilometer en moet twee keer gereden worden door de profs. Dat meer dan de helft - ‘ongeveer zeventig procent’, aldus de Belgische Wielerbond’ - van het Belgisch Kampioenschap niet in België ligt, is voor de bond geen probleem, vertelt een woordvoerder. “De start en de finish liggen in ons land, dus dat is oké. Dat een groot deel van het traject daar niet ligt, is bij mijn weten wel uniek.”
Organisatie tijdrit kan beter in BrabantDe organisator van de tijdrit heeft aan Nieuwsblad.be uitgelegd waarom een deel van het parcours op Brabants grondgebied ligt. Het is geen hele verrassende uitleg: de wegen zijn hier nou eenmaal beter en hebben minder toegangswegen, waardoor een tijdrit beter te organiseren is.
Het Belgisch Kampioenschap tijdrijden wordt op vrijdag 26 juni gereden. De start is in Mol, de finish in Postel. Het Nederlandse gedeelte voert over de wegen tussen de grens en Hapert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.