Herdershond botst op elektrische fiets Sprang-Capelle: Simon Klijn (75) zwaargewond naar ziekenhuis

17 mei 2015 om 19:52 • Aangepast 25 april 2020 om 03:38
nl
Zijn gezicht is zwaar gehavend, zijn ribben en bekken gebroken en zijn elektrische fiets beschadigd. De 75-jarige Simon Klijn uit Kaatsheuvel was woensdagmiddag slachtoffer van een eigenaardig ongeval: een herdershond botste in volle vaart tegen zijn fiets. “Hij weet er helemaal niets meer van. Het was een harde klap”, vertelt schoonzoon Leon van Brakel geschrokken aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Simon stapte woensdag op zijn elektrische fiets om aardbeien te gaan halen. Hij reed over de Raadhuisstraat in Sprang-Capelle toen er opeens een herdershond aan kwam rennen. “De hond zag een andere hond en stormde daar op af. Daardoor kwam hij in aanraking met Siem”, aldus Van Brakel.
RuggenprikDe viervoeter knalde vol tegen het voorwiel, waardoor Simon met zijn hoofd op de grond terechtkwam. Een automobilist die het ongeluk zag gebeuren, verleende eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten. “De hond vloog via het erf van de buren de weg op. Het gaat om een noodlottig ongeval. Niemand heeft hier schuld aan”, benadrukt het familielid.
Het 75-jarige slachtoffer was er na de val ernstig aan toe. Hij werd met spoed naar het Elisabeth Ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een zware hersenschudding, diverse gebroken ribben en gebroken bekken heeft opgelopen. “Het gat in zijn hoofd is behoorlijk groot. Hij is zaterdag naar de OK gebracht en heeft een ruggenprik gekregen.”
Reactie hondenbaasVan Brakel is vrijdag op bezoek geweest bij de eigenaren van de hond om de schade te regelen. Zij bevestigen aan Omroep Brabant wat er is gebeurd, maar willen er verder geen ruchtbaarheid aan geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.